Zaloguj się
Nie pamiętam hasła
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
01_miniaturka.jpg
  • promocja
01_miniaturka.jpg 02_aranzacja 4.jpg 02_aranzacja 1.jpg 02_aranzacja 2.jpg 02_aranzacja 3.jpg 02_aranzacja 5.jpg
  • promocja

Browin - drożdże gorzelnicze - X-PURE 48 TURBO PURE 21,3% - 135 g - 25 L

(6) 3.17/5.0 3.17
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Darmowa dostawa od sprawdź formy dostawy

11,99 zł 14,99 zł -20%

Cena regularna: 14,99 zł

11.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 14,99 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość

towar niedostępny

Opis

X-PURE 48 TURBO Drożdże to profesjonalny pakiet do fermentacji 25 litrów alkoholu z roztworu cukru.

Czysta moc i znakomita jakość — z Turbo X-Pure proces fermentacji przebiega w sposób idealny — szybko i wydajnie. Ten nowatorski produkt to mieszanka dwóch wysokoalkoholizujących, aktywnych szczepów drożdży gorzelniczych oraz odpowiednio dobranej pożywki, wspomagającej ich rozwój. Dzięki niej z łatwością przygotujesz w domowym zaciszu (wymagana temperatura fermentacji to 20-25 stopni) swoje ulubione nastawy cukrowe, owocowe i zbożowe. Turbo X-Pure to nowatorski produkt, który fermentuje, aż do 21,3%! Jedna saszetka drożdży wystarcza na 25 L nastawu, a w zależności od oczekiwanej wartości alkoholu wystarczy dodać do niego od 6 do 9 kg cukru! Zaletą mieszanki Tubo X-Pure jest również przebieg procesu — z tymi drożdżami nie musisz przejmować się powstawaniem nieprzyjemnych zapachów podczas produkcji Twoich ulubionych trunków!

 

Sposób użycia: 

Z tabeli poniżej wybierz wariant fermentacji.
Do pojemnika fermentacyjnego wsyp pierwszą porcję cukru i rozpuść ją w odpowiedniej ilości letniej wody o temperaturze 25-30⁰C. Następnie wsyp całą zawartość torebki i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany roztwór fermentuj przez określoną w tabeli ilość dni (zgodnie z wybranym wariantem), w temp. 20-25⁰C. Zachowanie odpowiedniej temperatury fermentacji jest warunkiem koniecznym do osiągnięcia założonej zawartości alkoholu w nastawie.
 
Wariant   I II III IV
Alkohol [%]   15 17 19 21,3
Cukier [kg] Porcja (I) 6 7 7* 7*
Porcja (II) - - 1 2
Woda [L]   22 21 20 19
Dni   2 3-5 5-7 7-14
 
* - Dla nastawów z ilością cukru większą niż 7 kg drugą porcję cukru dodaj ostrożnie po 24 godzinach. Najlepiej dodać ok. 100g cukru i poczekać aż piana opadnie - następnie dodać resztę cukru. Zapobiegnie to wylaniu się nastawu.
 
 
Uwaga: nastaw będzie się pienił!
Dla uzyskania najlepszego efektu polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji.

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.

Skład: drożdże, fosforan potasu, siarczan magnezu, węglan wapnia, chlorowodorek tiaminy.

Waga: 135 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Kraj wysyłki:
Opinie o produkcie

Inne produkty z tej kategorii

Cena regularna:

Najniższa cena:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper Premium