RURKA FERMENTACYJNA na wino piwo zacier do gąsiora balonu
towar niedostępny
RURKA FERMENTACYJNA - wykonana z bardzo wysokiej jakości tworzywa sztucznego PVC, charakteryzującego się dużą wytrzymałością.
Rurka fermentacyjna stanowi nieodłączny element w produkcji różnorodnych rodzajów alkoholu. Konieczne jest umieszczenie jej w naczyniu, w którym odbywa się proces fermentacji. Można ją osadzić w pokrywie pojemnika fermentacyjnego bądź w korku balonu, tworząc w ten sposób wyjście dla gazów powstających w trakcie fermentacji. To zapobiega dostępowi powietrza do wnętrza balonu lub pojemnika fermentacyjnego.
Użytkowanie: Wystarczy umieścić ją w odpowiednio przygotowanym otworze naczynia, gdzie ma odbyć się proces fermentacji. Należy część rurki napełnić świeżą wodą lub olejem. Ta ciecz działa jako bariera, blokując dostęp powietrza i niepożądanych zanieczyszczeń z zewnątrz. Jednocześnie, pod naporem gazów generowanych wewnątrz naczynia, umożliwia wymianę gazową. Solidne zamknięcie z rurką fermentacyjną jest niezbędne do właściwego przebiegu fermentacji.
Rurka fermentacyjna jest narzędziem wszechstronnym, co oznacza, że z powodzeniem dopasujesz ją do balonów, dymiaków, gąsiorów, dam, galonów czy pojemników fermentacyjnych.
Wymiary:
- Wysokość: 17 cm
- Szerokość: 5,5 cm
- Dopasowana do otworu znajdującego się w korkach gumowych do gąsiorów.