


Drożdże
Drożdże winiarskie
Drożdże winiarskie lub drożdże winne, to specjalnie wyselekcjonowane, szlachetne szczepy drożdży, które wspomagają fermentację winną. Dzikie drożdże naturalnie występują na skórce owoców (w tym winogron) i dzięki temu możliwy jest proces fermentacji. W jego trakcie drożdże przerabiają cukier na alkohol. Jednak, gdy za fermentację odpowiadają jedynie dzikie drożdże, nie wiadomo jak długo moszcz będzie fermentował i ile alkoholu powstaje w wyniku tego procesu. Dlatego do produkcji domowego wina warto zastosować szlachetne drożdże winiarskie. Drożdże winne mają określone parametry życiowe - zarówno pod względem temperatury i tolerancji alkoholu w nastawie, dzięki czemu wiadomo jakie wino uzyskamy.
Drożdże winne - jak stosować
Drożdże do wina dostępne są w formie gotowych pakietów do fermentacji (saszetek zawierających odpowiednie drożdże, pożywkę oraz witaminy i enzymy) lub w formie suchej, która wymaga wcześniejszego przygotowania.
Oferujemy Państwu najwyższej jakości drożdże winiarskie, które pochodzą od najlepszych producentów i zapewniają kontrolowaną fermentację nastawu.

Zestaw winiarski na 20L WINO HIBISKUSOWE + balon + rurka fermentacyjna

Zestaw do wina 3w1 na 25 l - drożdże, pożywka, enzym, witaminy, stabilizator, środek klarujący

Drożdże CIDERINI SWEET - drożdże do cydru słodkiego - 5g - 15-20 L

Drożdże RESTART - drożdże z pożywką do wznowienia fermentacji na 25 L

PEKTOENZYM - do łatwiejszego uzyskania soku z owoców - na 50 kg

Spirit Ferm - drożdże winiarskie - BAYANUS G995 - 10 g - 25-50 L

Spirit Ferm - drożdże winiarskie z pożywką - AROMATIC WINE COMPLEX - 40 g - 25-50 l
