Zaloguj się
Nie pamiętam hasła
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Pirosiarczyn potasu 1 kg 1000 g - środek do do dezynfekcji i stabilizacji

(0) 0.0/5.0 0
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Darmowa dostawa od sprawdź formy dostawy
Opis

1 kg PIROSIARCZYN POTASU (PP) to substancja chemiczna służąca dezynfekcji sprzętu winiarskiego czy piwowarskiego - jako doskonały preparat odkażający. Używany jest również w winiarstwie jako stabilizator moszczów i win.

Składniki: pirosiarczyn potasu - E224 [disiarczan (IV) potasu]

Zastosowanie i funkcje PP:

  • Płukanie sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: umożliwia odkażenie i sterylizację wszelkiego rodzaju urządzeń winiarskich (balony, pojemniki fermentacyjne, prasy, beczki, butelki).
  • Stabilizacja moszczów: uniemożliwia rozwój bakterii i dzikich drożdży w procesie fermentacji.
  • Stabilizacja wina: hamuje proces fermentacji, zapobiega utlenianiu wina, stabilizuje jego barwę i klarowność.

Dawkowanie i sposób użycia:

  • Płukanie sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: 10 g pirosiarczanu potasu na 0,5 l wody

Sposób przygotowania: Czyszczone naczynie (balon, pojemnik fermentacyjny, prasę, beczki, butelki) umyć wodą z użyciem detergentu, spłukać obficie wodą, a następnie przepłukać roztworem PP. Po użyciu nie stosować ponownie wody.

  • Stabilizacja moszczów i win: 1 g pirosiarczanu potasu na 10 l moszczu/wina.

Sposób przygotowania: Odmierzoną ilość PP rozpuścić w 50 - 100 ml wody i dodać do moszczu/wina, dokładnie wymieszać.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Kraj wysyłki:
Opinie o produkcie

Inne produkty z tej kategorii

Cena regularna:

Najniższa cena:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper Premium