DRYLOWNICA do wiśni czereśni oliwek





Opis
DRYLOWNICA do wiśni i czereśni
Drylownica posiada również wygodne mocowanie do stołu, zapobiegające przesuwaniu się jej w czasie drylowania.
Elementy drylownicy:
- tłoczek
- nakrętka
- tulejka prowadząca
- podajnik na owoce
- przyssawka do stołu z zaciskiem
- nóż
- pojemnik na pestki
- sprężyna
- gniazdo gumowej przegrody
- gumowa przegroda
- rynienka spustowa
Użytkowanie:
Przed przystąpieniem do drylowania należy wyjąć trzpień z gałką do drylowania, odkręcając nakrętkę mocującą i nałożyć załączoną sprężynę na jego dolną część. Włożyć trzpień w rurkę prowadzącą i kręcąc lekko naprowadzić nóż w część krzyżakową.
Następnie zakręcić nakrętkę mocującą do oporu.
Włożyć gumkę w prowadzenie prostokątne tak, aby przecięcie krzyżowe znalazło się w osi prowadnicy.
Nałożyć część górną na pojemnik do pestek i całość przymocować do lekko mokrego kawałka stołu, przekręcając w tym celu uchwyt od przyssawki.
Podłożyć pod rynienkę spustową naczynie do wypestkowanych wiśni lub czereśni.
Nałożyć wiśnie do pojemnika znajdującego się w górnej części – nacisnąć gałkę prowadnika do oporu w celu wyciśnięcia pestki, puścić trzpień, który przy pomocy sprężyny zostanie cofnięty w pierwotne położenie, a miąższ zostanie usunięty z noża i spadnie rynienką do naczynia.
Drylownica dostępna jest w różnych kolorach, kolory wysyłane są losowo.

Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie. Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.