Uniwersalny zestaw do fermentacji wszystkich rodzajów win pozwala na poprowadzenie fermentacji do 21% nawet w trudnych warunkach temperaturowych. Dzięki zawartości pożywki produkt zapewnia szybkie odfermentowanie zawartego cukru bez wydzielania niekorzystnych produktów ubocznych. Jedno opakowanie wystarcza na przygotowanie 25 L nastawu.
Sposób użycia drożdży:
Wymieszaj zawartość saszetki z drożdżami w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C wody i pozostaw na 20 minut. Wlej zawiesinę do pojemnika fermentacyjnego/balonu z nastawem (o zawartości cukru 20⁰Blg).
Sposób użycia pożywki:
Pożywkę dodawaj w trzech równych porcjach (płaska łyżeczka)
- pierwszą rozpuść w ok. 100 ml moszczu, a następnie wlej do naczynia fermentacyjnego przed dodaniem drożdży i wymieszaj.
- drugą dodaj razem z dawką cukru w 3 dniu fermentacji.
- trzecią dodaj razem z dawką cukru w 10 dniu fermentacji.
Nie dodawaj pożywki bezpośrednio do drożdży.
Dla uzyskania mocnego wina 21% zalecamy dosładzanie wina w 3 porcjach po 1,25 kg cukru na 25 L nastawu po 3, 6 i 10 dniach - gdy zawartość cukru spadnie do 10-14⁰Blg.
Skład: pożywka 58,8% (wodorofosforan (V) diamonu), komponenty nieaktywnych komórek drożdży, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), drożdże 41,2% (Saccharomyces cerevisiae var. bayanus), emulgator (monostearynian sorbitolu).
Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie. Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.